Från Furstenberg tillbaka till Rugen

Hamnen i Furstenberg hade en populär ställplats, vi var ett trettiotal bilar som stod där.
Området är ett sjölandskap med cykelvägar och rutter som tyskarna verkar uppskatta. Sjöarna är bundna ihop med kanaler och slussar, men slussen i Furstenberg kunde man inte komma ner till som till våra på Göta kanal, utan man fick vara åskådare genom ett staket istället. 😦

20130818-145725.jpg

Min ägarinna bestämde rutten tillbaka till Rugen (eftersom de bestämt sig för att cykla där nu när vädret har blivit varmare även norrut) via Neubrandenburg. Där lämnade de mig på en stor parkering utanför stadsmuren för Altstadt Neubrandenburg (gamla hansastaden).
Ringmuren runt centrum var välbevarad med flera vakttorn och vaktbostäder, som även idag används som bostäder. Innanför muren var staden dock som vilken stad som helst med vanliga bostadshus och ett shoppingcenter där nästan alla affärer var samlade.

Efter någon timme fortsatte vi färden mot Stralsund och Rugen.
Och idag är vi tillbaka i Putbus / Lauterbach…
Här står jag bra undertiden min familj roar sig med sina cyklar i 23 C.

20130818-145904.jpg

Detta inlägg publicerades i Hobby på väg, Tyskland. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s