På cykel genom Berlin

Idag har jag fått stå kvar på min ställplats mitt i Berlin på Chausseestrasse 82. Vi är många bilar på plats men italienarna regerar 😉 säkert 1/3 av alla 45 bilar…
Många får stå på utsidan vid ishallsparkeringen oxå, eftersom här är fullt. På förmiddagen lämnar en del och då är det huggsexa om platserna, de går åt som smör i solsken och man kan sitta här på första parkett och förundras över hur en del ställer till det för sig när de skall knö sig in på dessa små smala platser…inga 4m mellan bilarna här inte.

20130814-221454.jpg

Mina ägare de gav sig av på cykel mot centrum…
”Vi cyklade till stan redan igår och då tog vi raka spåret in och hamnade på check point Charlie och utgick sedan därifrån. På rundturen såg vi delar av gamla muren vid Muhlensstrasse…vi cyklade runt i Kreuzberg, som för övrigt var lite bohemiskt och hjärtligt. Hit återkommer vi säkert!
God mat var det inga problem att hitta och mysiga ställen att dricka en öl eller ett glas vin på fanns också i massor och självklart Starbucks med wifi :)”

20130814-222254.jpg

”Idag däremot skulle vi vara mer som turister normalt, men det gick väl så där…
Vi cyklade in längs kanalen till Bundestag, Brandenburg tor och sedan till Holocaust memorial site – minnes plats för alla judar som dödades under andra världskriget. Det är gratis inträde men räkna med minst en halvtimmes kö. Dock värt ett besök för vår historias skull!
Därifrån fortsatte vi cykla genom stan och förbi (!) alla sevärdigheter, för vem orkar med alla turister som trängs?
Vi såg 😉 Nikolaj kvarteren med kyrkan från 1220, TV tornet, Berlin katedralen, Museum ön med alla gamla byggnader, shoppinggatorna vid Unter den Linden mm mm.
Men vi fortsatte också genom parken Tiergarten till Charlottenburg för en tur runt de riktiga shopping stråken! Det är här de fina kvarteren finns och massor av turister igen…
Vi cyklade tillbaka genom Tiergarten och längs kanalen och stannade till vid Hauptbahnhof – den jättelika tågstationen för en middag på Vapiano”

20130814-223940.jpg

”Berlin är mycket turister, många olika områden som säkrar att alla hittar sin favorit. Här finns shopping, kultur, museer, mat och kaféer och dessutom kilometerlång park om man tröttnar på storstaden 🙂 ”

Detta inlägg publicerades i På cykel, Tyskland. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s