Rokua kontra Oulu

Vaknade mitt i skogen utan något som helst som störde tystnaden. Här är skönt att vara 🙂
Vädret är oxå på vår sida idag – uppehåll och 16,5 grader. ;/

Mina ägare tog sig en cykeltur på 2 mil idag, men i denna naturen motsvarar det en tur på kanske 4-5 mil. De kom tillbaka helt slut och gick ner och värmde upp i eldningskåtan igen för att kunna ta sig en dopp i sjön före avfärd mot Oulu.

Hörde att de sett två svenska husbilar vid hotellet i området och att de träffade på folk från Göteborg vid sjön efter badet. Man ska alltså åka till mitt i finländska skogen för att träffa på några svenskar här i Finland. 😉

Dagens tur gick till västkusten, en så där 130 meter neråt mot havet. Vi är nu i Oulu, som är norra Finlands största stad. Och det märks…alla ungdomar som fått körkort kör till parkeringen vi står vid, om och om igen, även om skyltarna förbjuder trafik mellan 22:00 och 06:00 och klockan just nu är 22:30… Bönderna har kommit till stan?

Vacker stad men svårt att byta från skogen klädd i vit lava mot storstadens skrikande däck från ungdomarnas bilar när de testar sina gränser på regnvåt asfalt.

20130718-223652.jpg

Detta inlägg publicerades i Finland, Hobby på väg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s