Avkopplande semester i Helsinki

Står fortfarande kvar i småbåtshamnen i Lauttasaari.
Det finns inga egentliga ställplatser i Helsinki, men detta är en långtidsparkering för hamnen så här står vi bra. Vi hade tom ”sällskap” av en Spanjor/Rapido och en stor Finne/Hymermobil första natten, men nu är det bara Finnen som står kvar.

Mina ägare cyklar iväg till stan varje dag för diverse aktiviteter.
Helsinki är ju känt för design, shopping och fest. Allt är nära om man bara vill göra stan. Vill man se och njuta lite mer så tar man sig till småbåtshamnen mitt i stan – Merisatama och Kaivopuisto – för en glass, lite fika eller för att äta på restaurang, men även en picknick funkar just här. Vill man vara kulturell finns både utomhus utställningar och museum, från mitt i stan till lite mer avsides.
Helsinki rekommenderas alltså för all slags avkopplande semester! Tom med husbil även om ställplatserna saknas ännu…men med gratis parkering i förorterna så kommer man faktiskt ganska nära. 3,5 km fungerar så väl för gång, cykel och spårvagnsresor.

På tal om spårvagnstur…ta en tur med ölvagnen vet jag…en rullande pub 🙂

20130711-090129.jpg

Detta inlägg publicerades i Finland, Hobby på väg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s